Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g tučného tvarohu
- 100 g smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- 40 g březového či krystalového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Tvaroh, smetanu a cukr dejte do mixéru. Vanilkový lusk rozpulte a vydlabejte semínka, které přidejte k tvarohu a smetaně.
- 2Vše rozmixujte.
- 3Směs nalijte do zmrzlinovače a zapněte jej na cca 30 minut. Ihned po vytvoření zmrzliny zmrzlinovačem můžete podávat v mističce či v kornoutcích.
- 4Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nerezové misky a dejte ji do mrazáku. V průběhu mražení po cca 20 – 30 minutách směs vyndejte a promíchejte od krajů až ke středu. Poté misku zase vraťte do mrazáku. Tento postup opakujte, dokud nebude směs zmražená. Před podáváním nechte zmrzlinu lehce povolit.
![Kateřina Jašková](https://cdn.rohlik.cz/images/meals/author/milluji1-1617955307926.png)
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.