• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 300 g očištěné mrkve (6 středně velkých, nepřerostlých jedinců)
  • 40 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 opravdu malá cibule
  • 1 lžička cukru
  • ½-1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na sotva půlcentimetrové plátky.
  • 2Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte cibuli a na středně silném plameni za občasného míchání poduste dvě až tři minuty do jejího změknutí (ale ne zhnědnutí).
  • 3Přidejte mrkev, posypte cukrem, lehce zvyšte příkon tepla a dál míchejte asi pět minut, až mrkev trochu změkne. Zalijte vroucím vývarem, studenou šlehačkou z kelímku, přiveďte k mírnému varu a pozvolna vařte 10-15 minut, dokud mrkev zcela nezměkne.
  • 4Do uvařené polévky vmíchejte strouhaný zázvor a opatrně přelijte polévku do samostatného mixéru. Uzavřete jej a na nejvyšší otáčky mixujte aspoň dvě minuty, až vznikne hladký a napěněný krém. Alternativně můžete použít ponorný mixér, výsledek bude téměř stejně báječný.
  • 5Rozmixovanou napěněnou polévku rozlijte do talířů (vlastně misek) a okamžitě podávejte. Pokud si před rozmixováním duchaplně odložíte pár vařených plátků mrve stranou, nakonec jimi polévku ozdobte.
Kuchařka pro dceru

Autor receptu

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru

Kuřecí nebo zeleninový vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g očištěné mrkve (6 středně velkých, nepřerostlých jedinců)

Mrkev bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

40 g másla

 

200 ml smetany ke šlehání

 

1 opravdu malá cibule

 

1 lžička cukru

 

½-1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

 

sůl