• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
5 SKLENIC

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg jahod
  • 10 g citrusového pektinu
  • 120 g čekankového sirupu
  • Špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice 200 ml
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Vložíme je do hrnce, ve kterém budeme marmeládu vařit a rozmačkáme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme čekankový sirup a špetku soli, která zvýrazní přirozenou sladkost ovoce.
  • 2Zapneme plotýnku, přivedeme k varu a následně přisypeme citrusový pektin. Necháme dvě minuty probublávat a ihned plníme do horkých sklenic. Zavíčkujeme a nyní máme dvě možnosti.
  • 3Sklenici otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut odpočinout, následně otočíme zpět. Marmeládu uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve.
  • 4Nebo naplněné sklenice zavaříme 15 minut na 85 °C. Zavařenou marmeládu není třeba uchovávat v lednici.
Hana Pospíchalová

Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg jahod

Jahody bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

10 g citrusového pektinu

Pektin citrusový bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 g čekankového sirupu

 

Špetka soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Zavařovací sklenice 200 ml