Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

MASO

  • 800 g hovězí plece
  • 1 lžíce oleje
  • 1 bobkový list
  • 1 zarovnaná lžička soli

RYCHLÁ GRILOVACÍ OMÁČKA

  • 200 ml rajčatového pyré (passata)
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • špetka třtinového cukru

NA DOKONČENÍ

  • 4 malé bagety nebo housky
  • srdíčko hlávkového salátu nebo dvě hrsti míchaných salátových listů
  • 1 čili paprička
  • 1 vrchovatá lžíce majonézy
  • 2 lžíce mangového pyré nebo domácího kečupu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájejte na kostky velké 4-5 cm. Promíchejte je s velkou špetkou soli, špetkou pepře a olejem.
  • 2Pánev (nikoli nepřilnavou) rozehřejte nasucho na plný výkon plotýnky. Jakmile je horká, položte na dno několik kousků masa tak, abyste pánev nepřeplnili, tedy jen v jedné vrstvě a s maličkými rozestupy. Opečte maso zprudka po všech stranách – jakmile je dobře opečené, jde vždy snadno odlepit ode dna a otočit. Opečené maso odkládejte do kastrůlku.
  • 3Až budete mít všechno maso opečené, přidejte k němu zbytek soli, bobkový list a zalijte ho vroucí vodou do dvou třetin jeho výšky. Přiveďte k velmi mírnému varu, zakryjte poklicí a nechte svému osudu 3-3,5 hodiny, než změkne.
  • 4Dušené maso vyjměte ze šťávy. Šťávu v kastrůlku začněte silně zahřívat a nechte ji vařit a odpařovat. Vaším cílem je dostat se zhruba na čtvrtinu až pětinu původního objemu, výsledek po odpaření by měl připomínat tmavě hnědý řidší sirup velmi výrazné a silné chuti.
  • 5Zatímco se šťáva odpařuje, dvěma vidličkami – v každé ruce po jedné – roztrhejte každý horký kousek masa na dva až tři kusy tak, jak vám to vlákna masa umožní. Trhané maso zalijte svařenou šťávou a promíchejte.
  • 6Na grilovací omáčku svařte passatu, nadrobno nakrájenou cibuli a drobně pokrájený česnek asi tak na polovinu původního objemu. Lehce doslaďte nejlépe hnědým cukrem, můžete taky přidat něco pálivějšího.
  • 7Grilovací omáčku taky promíchejte s teplým masem a buď rovnou pokračujte ke grilu, nebo maso uložte v tomto stavu do lednice v nějaké zakryté nádobce do druhého dne.
  • 8Maso přendejte do menší nádoby vhodné na grilování (hliníková miska, pekáček do trouby) a položte ho na rozehřátý gril tak, aby teplo nesálalo přímo pod ním, ale vedle něj. Zakryte poklop grilu a grilujte 15-20 minut, každých 5 minut přitom promíchejte lžící a nechte do plenéru uniknout trochu vnadné vůně.
  • 9Na zálivku smíchejte majonézu s mangovým pyré nebo s domácím kečupem.
  • 10Prořízněte bagety, ale nedokrojte je docela. Rozevřete je, dovnitř položte trochu salátových listů, pár koleček čili papričky, zakápněte zálivkou a završte horkým grilovaným masem. Podávejte s ubrouskem a beze slov, ta už by byla navíc.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

MASO

RYCHLÁ GRILOVACÍ OMÁČKA

NA DOKONČENÍ