Suroviny na bifteki

  • 300 g tučného mletého hovězího masa
  • 120 g sýra feta
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 2 lístky máty
  • 1 vejce
  • 1 plátek toustového chleba bez kůrky
  • 5 lístků plocholisté petržele
  • nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • 1 plná lžička lístků oregana
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Postup na bifteki

  • 1
    Sýr rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nakrájíme najemno. Toustový chleba dáme do misky a zalejeme ho 50 ml vody. Přidáme bylinky, cibuli, špetku pepře, 1 lžičku soli, citronovou kůru, vejce a mleté maso a důkladně promícháme.
  • 3
    Směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.
  • 4
    Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.

TIP

Hovězí maso můžete nahradit masem jehněčím. Pamatujte, že čím více tučných částí na jehněčím mase necháte, tím bude jeho chuť výraznější. Podávejte s tzatziki, cherry rajčaty a měsíčky najemno nakrájené červené cibule.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na bifteki

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM