Suroviny

  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 300 g okurky hadovky
  • 1 lžička soli
  • 200 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 lžíce najemno nakrájeného kopru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

  • 1
    Česnek podélně rozřízneme a vyndáme tuhý klíček, který vyhodíme. Česnek najemno nakrájíme.
  • 2
    Z okurky odkrojíme oba konce a podélně ji rozřízneme. Lžící vyškrábneme semínka a okurku nahrubo nastrouháme. Dáme ji do cedníku, ten položíme na misku a okurku osolíme. Zamícháme a necháme 10 minut odstát, okurka pustí vodu.
  • 3
    Okapanou okurku vymačkáme, smícháme v misce s jogurtem, česnekem, koprem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Dáme na 2 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

1 oloupaný stroužek česneku

300 g okurky hadovky