Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg zralých jahod
  • 350 g cukru krupice
  • 1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Gelfix Super smícháme v misce se 2 lžícemi cukru. Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme, vložíme do kastrolu a částečně rozmačkáme.
  • 2Na středním ohni přivedeme jahody k varu. Přidáme Gelfix Super a 1 minutu mícháme. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme 6 minut. Naběračkou opatrně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Tu vyhodíme.
  • 3Ještě horké plníme do pečlivě vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
Tip
Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE