Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

MAKOVÝ KORPUS

  • 250 g změklého másla
  • 200 g modrého máku
  • 140 g třtinového cukru
  • 100 g hořké čokolády (70%)
  • 100 g jemně mletých lískových ořechů
  • 20 g vanilkového cukru
  • 6 vajec
  • kůra z jednoho citronu a 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli

PEČENÉ ŠVESTKY

  • 600 g švestek
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru

KARAMELIZOVANÉ VLAŠSKÉ OŘECHY

  • 6 půlek vlašských ořechů
  • 1 lžíce tekutého medu

KRÉM

  • 360 g termizovaného smetanového sýru
  • 150 g másla
  • 30 g tekutého medu
  • 10 g vanilkového cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA MAKOVÝ KORPUS

  • 1Dno dortové formy o ∅ 20 cm vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem a vysypeme jemně mletými ořechy. Nejlépe je použít formu se silikonovými boky, kterou není potřeba ani vymazávat.
  • 2Pomletý mák smícháme s ořechy a jemně nastrouhanou čokoládou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
  • 3Máslo utřeme s citronovou kůrou, šťávou, vanilkovým a polovinou třtinového cukru do pěny. Postupně do pěny zašleháme jeden po druhém žloutky. Z bílků a soli vyšleháme sníh, do kterého postupně po lžících zašleháme zbývající třtinový cukr. Sníh spolu se sypkými surovinami opatrně zamícháme do máslové pěny. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme a pečeme cca 50 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem na spodní příčce.
  • 4Zda je těsto upečené, zjistíme zapíchnutím špejle, pokud zůstane po vytažení čistá, je korpus hotový. Po upečení necháme vychladnout ve formě. S korpusem se lépe pracuje, když je odležený, můžeme jej tedy upéct raději den předem, vychladlý i s formou zabalit do potravinářské fólie a odložit na chladné místo nebo do ledničky

POSTUP NA PEČENÉ ŠVESTKY

  • 1Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Naskládáme je řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Badyán utřeme v hmoždíři na prášek, máslo rozpustíme. Švestky posypeme cukrem a badyánem a pokapeme je rozpuštěným máslem. Pečeme je 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem.

POSTUP NA KARAMELIZOVANÉ VLAŠSKÉ OŘECHY

  • 1Vlašské ořechy lehce opražíme nasucho na pánvičce, pánev sundáme z hořáku a přidáme na ni lžíci medu, promícháme, aby se ořechy obalily v medu. Ořechy ihned sundáme z pánve, položíme je na kousek pečicího papíru a necháme vychladnout.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Máslo spolu s cukrem a medem utřeme do pěny, poté přidáme termizovaný sýr a třeme, dokud se suroviny dobře nepropojí a nevznikne hladký nadýchaný krém.

Skládání dortu

  • 1Korpus opatrně uvolníme od boku formy a vyjmeme jej z ní. Vodorovně jej prokrojíme na tři stejně silné pláty. První plát opatrně přeneseme na rovný dortový podnos, potřeme jej třetinou krému. Z upečených švestek si odložíme tři nejhezčí půlky na ozdobu. Polovinu ze zbývajících švestek naskládáme na první vrstvu krému, ty přikryjeme druhým plátem korpusu a opět jej potřeme krémem a naskládáme na něj švestky. Přikryjeme posledním plátem korpusu, potřeme krémem, který se snažíme moc neuhladit, naopak v něm vypouklou stranou lžíce můžete udělat záhyby. Na okraje naskládáme půlky vlašských ořechů a do středu položíme tři půlky upečených švestek. Před podáváním dáme minimálně na hodinu odležet do ledničky.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

MAKOVÝ KORPUS

PEČENÉ ŠVESTKY

KARAMELIZOVANÉ VLAŠSKÉ OŘECHY

KRÉM