Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

VEPŘOVÁ PEČENĚ

  • 750 g vepřové kýty
  • 150 g sušených švestek
  • 1 láhev nealkoholického piva Bernard švestka
  • 1 cibule
  • 5 ks hřebíčku
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

  • 8 větších brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • čerstvá petrželka nebo zelená nať z lahůdkové cibulky
  • kmín
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA VEPŘOVOU PEČENI

  • 1Vepřové maso osolíme a opepříme, v pekáčku rozehřejeme olivový olej a maso na něm ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo.
  • 2Pekáček odstavíme, na dno pod maso položíme cibuli nakrájenou na kolečka, sušené švestky nasekané na menší kousky (4 švestky si odložíme na později), česnek nakrájený na plátky, hřebíček a snítku saturejky, nebo sušenou přidáme rovnou na maso. Podlijeme švestkovým pivem tak, aby dosahovalo do ⅓ výšky masa. Pekáček přikryjeme a maso pečeme do měkka asi hodinu a půl v troubě zapnuté na 180°C s ventilátorem.
  • 3Upečené maso vyjmeme z pekáčku a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Z výpeku vytáhneme snítku saturejky a hřebíček a slijeme jej do mixéru. Přidáme k němu 4 sušené švestky a lehce jej rozmixujeme tak, aby nebyl úplně hladký. Dochutíme případně solí a pepřem.

POSTUP NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

  • 1Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme ji dozlatova na sádle. Česnek rozetřeme nebo rozmačkáme v lisu a petrželku nebo nať z cibulky nasekáme na drobno. Na uvařené brambory dáme cibulku, česnek, petrželku a vše rozšťoucháme.
Tip
Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami nebo špeclemi.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

VEPŘOVÁ PEČENĚ

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY