Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PAŠTIKA

  • 500 g kachních jater
  • 125 g másla a 15 g másla
  • 20 g blanšírovaných mandlí
  • 40 ml smetany na vaření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • čerstvý tymián
  • čerstvý estragon
  • pepř
  • sůl

ČERNORYBÍZOVÉ ŽELÉ

  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 10 g plátkové želatiny

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PAŠTIKU

  • 1Máslo a olej rozehřejeme ve větší pánvi na středním plameni, přidáme šalotku a dvě minuty ji restujeme, poté přihodíme stroužky česneku rozdrcené nožem a lístky čerstvého koření. Přidáme očištěná játra a restujeme další minutu. Přilijeme portské a vaříme, dokud se tekutina neodpaří a játra nebudou úplně hotová.
  • 2Během restování jater postříkáme formu na biskupský chlebíček lehce vodou a vyložíme ji potravinářskou fólií, kterou dobře přimáčkneme k formě a uhladíme.
  • 3Játra rozmixujeme s máslem a smetanou dohladka, dochutíme pepřem a solí. Do vzniklé směsi zamícháme mandle nasekané na menší kousky. Paštiku rovnoměrně rozetřeme po celé ploše formy a na povrchu ji uhladíme. Dáme chladit na 2 hodiny do ledničky.

POSTUP NA Černorybízové želé

  • 1Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby nabobtnala. Připomíná potom zmačkaný igelitový sáček.
  • 2Stopek zbavený černý rybíz dáme do kastrolku, přidáme cukr a 2 lžíce vody. Vaříme 5 minut. Následně propasírujeme přes sítko. Vzniklé pyré vrátíme do kastrolku, opět lehce ohřejeme, kastrolek sundáme z hořáku a rozmícháme v něm želatinu, ze které předem vymačkáme přebytečnou vodu. Necháme lehce vychladnout. Když směs začne tuhnout, nalijeme ji na vychlazenou paštiku. Formu opět vrátíme minimálně na hodinu (nebo dokud dostatečně neztuhne želé) do ledničky.
  • 3Před podáváním paštiku spolu s potravinářskou fólií vytáhneme z formy a krájíme ji na tenké plátky. Nejlépe chutná s domácí kváskovou bagetou nebo s ořechovým chlebem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

PAŠTIKA

ČERNORYBÍZOVÉ ŽELÉ