4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 8 střapců červeného rybízu
  • 6 stroužků česneku
  • 4 sušená rajčata
  • 4 větvičky cherry rajčátek
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 cl portského vína
  • 2 citrony
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 12 oliv
  • snítka estragonu
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Citrony propaříme: Omyjeme je, odrhneme kartáčkem a 3x je přelijeme vařící vodou, aby se zbavily voskování a jiných nečistot. Z jednoho ostrouháme pomocí škrabky na brambory proužky kůry, druhý nakrájíme na kolečka.
  • 2Dva stroužky česneku rozetřeme a spolu s paprikou, trochou soli a čerstvě mletého pepře je vetřeme do kůže omytých a osušených čtvrtek kuřete. Necháme 15 minut marinovat.
  • 3Do nahřátého pekáčku dáme 3 až 4 lžíce olivového oleje, až se rozehřeje, položíme na něj čtvrtky kuřete kůží dolů, až začne kůže hnědnout, kuře otočíme, chvilku restujeme a podlijeme trochou vody a vínem. Přidáme citronovou kůru, na malé kousky nakrájená sušená rajčata, celé neoloupané stroužky česneku a chvilku vaříme, abychom se zbavili alkoholu. Na závěr do pekáčku přidáme olivy, kolečka citronu, čerstvá rajčata, bylinky a rybíz. Na každý kousek kuřete dáme tenký plátek másla. Pekáč přikryjeme a vložíme jej do trouby vyhřáté na 200°C, pečeme 45 minut, poté sejmeme pokličku a pečeme dalších 15 minut.
  • 4Jako přílohu jsem zvolila salát z hořčičných listů s dresingem z olivového oleje, citronové šťávy a soli. Listy jsou chuťově velmi výrazné, proto nepotřebují příliš dochucovat. Upečený česnek je před podáváním potřeba vyloupnout ze slupky.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 kuřecí čtvrtky

Kuřecí čtvrtky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

8 střapců červeného rybízu

Rybíz červený čerstvý bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

6 stroužků česneku

 

4 sušená rajčata

 

4 větvičky cherry rajčátek

 

4 snítky tymiánu

 

4 cl portského vína

 

2 citrony

 

1 lžička sladké mleté papriky

 

12 oliv

 

snítka estragonu

 

olivový olej

 

máslo

 

pepř

 

sůl