Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KOHOUT NA VÍNĚ
- 1 kohout
- 3 cibule
- 1/2 celeru
- 5 mrkví
- 2 petržele
- 8 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 1 lžíce celého pepře
- 5 snítek tymiánu
- Hladká mouka na obalení
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l kuřecího vývaru (případně ze zbylého skeletu kohoutí)
- 0,5 l červeného vína
- 150 g másla (na zjemnění a zahuštění omáčky)
- 70 g hořké čokolády
- Olej
- Sůl
- Pepř
PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU
- 2 - 3 oloupané celery (dle velikosti)
- 3 šalotky
- Olej
- 50 g másla
- Sůl
- Bílý pepř
- 0,5 l smetany
- 0,5 l kuřecího vývaru
- 1/2 citronu
KRUPICOVÉ NOKY
- 0,5 l mléka
- 80 g másla
- 220 g krupice
- Muškátový oříšek
- Hrst na jemno nasekané petržele
- 2 vejce
- 1 lžička soli
GLAZOVANÁ KAROTKA
- 8 baby karotek
- Sůl
- Máslo
- Portské bílé víno
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KOHOUTA NA VÍNĚ
- 1Kohouta omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vykostíme od hrudníku a páteře a následně naporcujeme na 8 kusů. Osolíme, opepříme a každou porcí zvlášť poprášíme hladkou moukou.
- 2Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na větší kostičky. Větší hrnec rozpálíme a vlijeme olej. Důkladně ze všech stran opečeme jednotlivé porce kohouta. Opečené porce dáme stranou a do stejného hrnce vložíme kořenovou zeleninu s cibulí, divoké koření a tymián. Restujeme dozlatova. Následně přidáme rajčatový protlak a po zhruba 2 minutách vlijeme červené víno. Necháme svařit na polovinu a přilijeme vývar. Zavaříme a společně s porcemi kohouta vložíme do pekáče. Přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 1,5 - 2hod.
- 3Maso vyjmeme a dáme stranou. Zbylý obsah pekáče přecedíme přes jemný cedník do kastrolu a 5 minut provaříme. Přecezenou šťávu ochutnáme a případně osolíme a opepříme. Následně stáhneme ze sporáku a zašleháme máslo společně s hořkou čokoládou.
POSTUP NA PYRÉ
- 1Celer nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm. Vložíme na plech, osolíme a pokapeme olejem. Promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 45min.
- 2Ve větším hrnci orestujeme na másle šalotku nasekanou na hrubo. Vložíme pečený celer, zalijeme vývarem, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme společně do té doby, dokud se hladina tekutiny nevyrovná výšce pevného obsahu.
- 3Nakonec zakápneme šťávou z půlky citronu. Vše rozmixujeme buď tyčovým mixérem nebo v lepším případě v blenderu.
POSTUP NA KRUPICOVÉ NOKY
- 1Mléko a máslo osolíme a ve středním kastrolu přivedeme k varu. Odstavíme a pomalu vmícháme krupici. Opět vrátíme na oheň a za stálého míchání počkáme až se směs začne odlupovat od dna hrnce. Odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
- 2Vmícháme petržel a vejce. Pomocí dvou lžic tvoříme noky, které následně vhodíme najednou do vroucí osolené vody a vaříme do jejich vyplavání na hladinu. Před servírováním noky opečeme na másle.
POSTUP NA GLAZOVANOU KAROTKU
- 1Karotku oloupeme a krátce spaříme v osolené vodě. Následně opečeme na pánvičce a zastříkneme portským vínem. Víno necháme ho úplně svařit. Na závěr přidáme kostičku másla a vzniklým glazé pořádně obalíme karotky.
Atelier Red&Wine
V francouzské restauraci Atelier Red&Wine mají prvním místě čerstvost, kvalitu a původ surovin, pro které dojíždí osobně klidně až do samotné Francie. A jak už název napovídá, k vínům si tu skrze perfektní pokrmy najde cestu každý.