Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KOHOUT NA VÍNĚ

  • 1 kohout
  • 3 cibule
  • 1/2 celeru
  • 5 mrkví
  • 2 petržele
  • 8 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžíce celého pepře
  • 5 snítek tymiánu
  • Hladká mouka na obalení
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l kuřecího vývaru (případně ze zbylého skeletu kohoutí)
  • 0,5 l červeného vína
  • 150 g másla (na zjemnění a zahuštění omáčky)
  • 70 g hořké čokolády
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř

PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

  • 2 - 3 oloupané celery (dle velikosti)
  • 3 šalotky
  • Olej
  • 50 g másla
  • Sůl
  • Bílý pepř
  • 0,5 l smetany
  • 0,5 l kuřecího vývaru
  • 1/2 citronu

KRUPICOVÉ NOKY

  • 0,5 l mléka
  • 80 g másla
  • 220 g krupice
  • Muškátový oříšek
  • Hrst na jemno nasekané petržele
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli

GLAZOVANÁ KAROTKA

  • 8 baby karotek
  • Sůl
  • Máslo
  • Portské bílé víno

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KOHOUTA NA VÍNĚ

  • 1Kohouta omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vykostíme od hrudníku a páteře a následně naporcujeme na 8 kusů. Osolíme, opepříme a každou porcí zvlášť poprášíme hladkou moukou.
  • 2Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na větší kostičky. Větší hrnec rozpálíme a vlijeme olej. Důkladně ze všech stran opečeme jednotlivé porce kohouta. Opečené porce dáme stranou a do stejného hrnce vložíme kořenovou zeleninu s cibulí, divoké koření a tymián. Restujeme dozlatova. Následně přidáme rajčatový protlak a po zhruba 2 minutách vlijeme červené víno. Necháme svařit na polovinu a přilijeme vývar. Zavaříme a společně s porcemi kohouta vložíme do pekáče. Přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 1,5 - 2hod.
  • 3Maso vyjmeme a dáme stranou. Zbylý obsah pekáče přecedíme přes jemný cedník do kastrolu a 5 minut provaříme. Přecezenou šťávu ochutnáme a případně osolíme a opepříme. Následně stáhneme ze sporáku a zašleháme máslo společně s hořkou čokoládou.

POSTUP NA PYRÉ

  • 1Celer nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm. Vložíme na plech, osolíme a pokapeme olejem. Promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 45min.
  • 2Ve větším hrnci orestujeme na másle šalotku nasekanou na hrubo. Vložíme pečený celer, zalijeme vývarem, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme společně do té doby, dokud se hladina tekutiny nevyrovná výšce pevného obsahu.
  • 3Nakonec zakápneme šťávou z půlky citronu. Vše rozmixujeme buď tyčovým mixérem nebo v lepším případě v blenderu.

POSTUP NA KRUPICOVÉ NOKY

  • 1Mléko a máslo osolíme a ve středním kastrolu přivedeme k varu. Odstavíme a pomalu vmícháme krupici. Opět vrátíme na oheň a za stálého míchání počkáme až se směs začne odlupovat od dna hrnce. Odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  • 2Vmícháme petržel a vejce. Pomocí dvou lžic tvoříme noky, které následně vhodíme najednou do vroucí osolené vody a vaříme do jejich vyplavání na hladinu. Před servírováním noky opečeme na másle.

POSTUP NA GLAZOVANOU KAROTKU

  • 1Karotku oloupeme a krátce spaříme v osolené vodě. Následně opečeme na pánvičce a zastříkneme portským vínem. Víno necháme ho úplně svařit. Na závěr přidáme kostičku másla a vzniklým glazé pořádně obalíme karotky.
Atelier Red&Wine
V francouzské restauraci Atelier Red&Wine mají prvním místě čerstvost, kvalitu a původ surovin, pro které dojíždí osobně klidně až do samotné Francie. A jak už název napovídá, k vínům si tu skrze perfektní pokrmy najde cestu každý.

KOHOUT NA VÍNĚ

PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

KRUPICOVÉ NOKY

GLAZOVANÁ KAROTKA