Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
který musí uzrát
- 3 - 4 žloutky
- 80 g moučkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml bourbonu
- 30 ml tmavého karibského rumu (případně bourbonu)
- 30 ml brandy nebo koňaku (případně bourbonu nebo metaxy)
- 3 - 4 bílky
- 100 ml smetany ke šlehání
- Muškátový oříšek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
SUROVINY
- 1Připravte si lahev: do čisté půllitrové lahve nalijte vroucí vodu a nechte deset minut stát. Totéž proveďte s víčkem. Vodu vylijte, nechte lahev okapat a částečně vychladnout.
- 2Žloutky rozmíchejte s cukrem za pomocí metličky na hladkou kaši. Přilijte smetanu a alkohol, krátce promíchejte (ochutnávejte zásadně čistou lžičkou) a přelijte do vychladlé připravené lahve. Dobře zavřete a uložte na tři týdny do lednice (své nebo obdarovaného), nenechte stát při pokojové teplotě.
- 3Před podáváním zvlášť ušlehejte bílky, zvlášť šlehačku, a pak vše, i s koňakem, smíchejte ve velké míse dohromady. Rozlijte do skleniček, podávejte s ledem a špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.

Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept