• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
0,5 LITRU

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

který musí uzrát

  • 3 - 4 žloutky
  • 80 g moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml bourbonu
  • 30 ml tmavého karibského rumu (případně bourbonu)
  • 30 ml brandy nebo koňaku (případně bourbonu nebo metaxy)
  • 3 - 4 bílky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Muškátový oříšek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

SUROVINY

  • 1Připravte si lahev: do čisté půllitrové lahve nalijte vroucí vodu a nechte deset minut stát. Totéž proveďte s víčkem. Vodu vylijte, nechte lahev okapat a částečně vychladnout.
  • 2Žloutky rozmíchejte s cukrem za pomocí metličky na hladkou kaši. Přilijte smetanu a alkohol, krátce promíchejte (ochutnávejte zásadně čistou lžičkou) a přelijte do vychladlé připravené lahve. Dobře zavřete a uložte na tři týdny do lednice (své nebo obdarovaného), nenechte stát při pokojové teplotě.
  • 3Před podáváním zvlášť ušlehejte bílky, zvlášť šlehačku, a pak vše, i s koňakem, smíchejte ve velké míse dohromady. Rozlijte do skleniček, podávejte s ledem a špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

který musí uzrát

3 - 4 žloutky

Žloutek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g moučkového cukru

Moučkový cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 ml smetany ke šlehání

 

250 ml bourbonu

 

30 ml tmavého karibského rumu (případně bourbonu)

 

30 ml brandy nebo koňaku (případně bourbonu nebo metaxy)

 

3 - 4 bílky

 

100 ml smetany ke šlehání

 

Muškátový oříšek