Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Banh xeo – syčící placka

4 PORCE

SUROVINY

  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 g bůčku
  • 300 g krevet
  • 200 g rýžové mouky
  • 2 lžička kurkumy
  • 2 lžičky tapiokového škrobu
  • 2 lžičky cukru
  • mungo klíčky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky soli

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    Nejprve si připravte rybí omáčku. Papričku nakrájejte na malé kousky, stejně tak česnek (případně prolistujte) a smíchejte spolu se 4 lžícemi vody se zbylými surovinami.

POSTUP

  • 1
    Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, cukr, sůl a kurkumu. Za stálého míchání přidejte kokosové mléko. Poté přidejte 200 ml vody. Do těsta nakrájejte jarní cibulku. Nechtě těsto chvíli odpočinout.
  • 2
    Na rozpáleném oleji orestujte krevety a bůček, přidejte špetku soli, opepřete a dochuťte připravenou rybí omáčkou.
  • 3
    Připravte si pánev, rozpalte olej a nalijte těsto na pánev.
  • 4
    Krouživým pohybem těsto rozmístěte rovnoměrně po pánvi.
  • 5
    Na placku položte krevety a bůček, posypte hrstí klíčků. Když je prostředek placky propečený a okraje začnou hnědnout, tak opatrně placku přehněte. Nechte ji ještě chvilku dojet.
  • 6
    Rýžovou placku namáčíte v připravené zálivce.
Marcela Vuong
Autor receptu
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.