4 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g bílého plísňového zralého sýra
- 70 g másla
- 60 g krémového sýra typu žervé
- 2 lžíce mléka (nebo piva)
- 1/2 - 1 lžička sladké mleté papriky
- špetka soli podle chuti
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud chcete pomazánku jemnější, ze sýra nejprve tence skrojte bílou kůrku. Udělejte to hned poté, co ho vyndáte z lednice, jinak se začne rychle roztékat a měknout. Následně okrojený sýr nakrájejte na hrubé kostičky a vhoďte do mísy.
- 2Ve druhé misce společně rozmíchejte máslo, krémový sýr, špetku soli a papriku. Čím krémovější bude výsledek, tím líp, ale zbytečně se s tím netrapte. Tuto směs přidejte k sýru.
- 3Rukama (dobře, případně i vidličkou) zpracujte všechny suroviny dohromady na krémovou pomazánku, ve které jsou znatelné pouze malé kousky sýra. Nakonec upravte krémovou konzistencí pomalým přiléváním a vmícháním mléka anebo piva. Dosolte podle potřeby.
Tip
Kromě piva se k pomazánce hodí preclík nebo slané tyčinky, případně chléb. A taky cibule nebo ředkvičky.
Do pomazánky můžete přidat i kmín nebo vmíchat najemno nakrájenou červenou cibuli. Zdobit můžete nejen kroužky cibule, ale též nasekanou pažitkou.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.