Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g vařených fazolí, z konzervy
  • 100-120 g slaniny
  • 40 g ovesných vloček, obyčejných nebo drcených
  • 4 menší brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 větší nebo 2 střední mrkve
  • 1/2 lžičky kmínu, celého
  • 1/2 lžičky sušené majoránky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Začněte jako u každé polévky krájením. Brambory i mrkev oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky kolem jednoho centimetru. Slaninu nakrájejte taky tak, cibuli oloupejte, přepulte a rozkrájejte na plátky. Česnek oloupejte, rozmáčkněte plochou stranou nože a nasekejte nahrubo.
  • 2Slaninu vhoďte do hrnce, podlijte třemi lžícemi vody a začněte zvolna zahřívat. Jakmile se voda odpaří a slanina pustí vlastní tuk, jemně ji na středně silném plameni osmahněte do zlatavé barvy.
  • 3Přidejte cibuli a česnek, osolte špetkou soli, okmínujte a ještě chvíli míchejte, až zelenina trochu změkne a zesklovatí. Poté zalijte jedním litrem horké vody, vhoďte brambory a mrkev, osolte necelou lžičkou soli, zakryjte a zvolna vařte 10 minut, až vše v hrnci skoro změkne.
  • 4Ochutnejte rodící se polévku a pokud je to potřeba, ještě ji jemně dosolte. Přidejte majoránku, vločky, znovu zakryjte a vařte dalších 10-15 minut, pomalu a jemně, až vločky změknou. Drceným to může trvat i kratší dobu.
  • 5Do hotové polévky vmíchejte vařené a scezené fazole a nechte je v ní chvíli prohřát. Naposledy dochuťte solí, případně i čerstvým mletým pepřem, a podávejte.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY