Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 650 g vepřového boku nebo krkovice bez kosti
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 zarovnaná lžička soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso opláchněte, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na kostky o velikosti 3-4 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, česnek taky zbavte slupky a rozkrájejte na tenké plátky. Maso vhoďte do pekáčku a následně promíchejte s cibulí, česnekem, solí a pepřem.
  • 2Pekáček těsně zakryjte alobalem nebo poklicí a vložte do trouby. Zapněte ji na 120 stupňů (s předehříváním se trápit nemusíte) a pečte bez jakékoli pozornosti 2 hodiny. Pokud pečete bůček a nikoli krkovici, klidně si ještě 30 minut přidejte, pokud máte pocit, že by se sádla mohlo při prodloužení vypéct ještě trochu víc.
  • 3Pekáček vyjměte z trouby, odstraňte alobal a obsah pekáčku jemně promíchejte. Vraťte do trouby, tentokrát už nezakryté, zvyšte teplotu na 200 stupňů a pečte dalších 40-45 minut, dokud se všechna tekutina v pekáčku neodpaří až na tuk a maso nezíská opečenou barvu. Důrazně připomínám, nezapomínejte v téhle fázi maso aspoň třikrát promíchat, zejména ke konci. Nereptejte a věnujte mu péči, vrátí se vám to v chuti. Tím, že vše pečete zprudka a nezakryté, dáváte vepřovému maximální prostor získat zajímavou, silnou, vypečenou chuť.
  • 4Jezte umírněně, zapíjejte pivem a doplňte dlouhou svižnou procházkou na čerstvém vzduchu, jinak to s vaší dnešní energetickou bilancí dopadne dost bídně.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY