Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA GREPOVÉ ŽELÉ S GINEM
- 50 g šťávy z grepu + 30 g grepové dužiny (zbavené peciček a slupek)
- 10 g Ginu
- 1 plátek želatiny
- 50 g šťávy z mandarinky
- 50 g Dr. Oetker Gelfix
SUROVINY NA ČOKOLÁDOVÝ BAVORSKÝ KRÉM
- 160 g mléka
- 170 g smetany na šlehání A (40%) + 250 g smetany na šlehání (40%) B
- 30 g cukru
- 65 g žloutků
- 2 plátky želatiny
- 150 g hořké čokolády nasekané nebo v peckách
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- Kakaové nebo čokoládové sušenky cca 150 – 200 g
- Kousky dužiny grepu
POSTUP NA ŽELÉ
- 1Smíchejte všechny suroviny krom želatiny v rendlíku, přiveďte k varu a povařte 5 minut.
- 2Odstavte, přidejte vymačkanou želatinu, kterou jste si před tím namočili ve studené vodě. Nechte želatinu rozpustit a směs nalijte do menší, ideálně hranaté, krabičky (nádoby).
- 3Nechte v lednici ztuhnout, následně nakrájejte na kostičky a ty buď použijte k dekoraci pohárů rovnou, nebo je nechte zaschnout a obalte ještě v krupicovém cukru.
POSTUP NA KRÉM
- 1Namočte plátky želatiny do studené vody. Prošlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Zahřejte společně mléko se smetanou A pod bod varu. Část nalijte do misky na připravenou směs žloutků a cukru a zamíchejte. Vlijte žloutkovou směs ke zbylému mléku a smetaně a znovu přiveďte za stálého míchání pod bod varu. Odstavte ze zdroje tepla.
- 2Přidejte vymačkanou želatinu a rozmíchejte, až se želatina rozpustí. Nalijte na připravenou čokoládu, nechte minutu stát a pak promíchejte dohladka (ideálně ponorným mixerem).
- 3Nechte vychladnout (směs by měla být teplejší než pokojová teplota, tak to nezchlaďte příliš, aby vám želatina nezačala tuhnout příliš).
- 4Vyšlehejte smetanu B a stěrkou zapracujte opatrně do čokoládového základu.
- 5Ihned použijte (nalijte do připravených skleniček).
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Na dno skleniček dejte trochu rozdrobených sušenek. Nalijte (nandejte) čerstvě dokončený krém do poloviny skleničky. Do něj ponořte několik kousků grepové dužiny a celý postup opakujte. Nakonec nahoru položte kousky grepu a nakrájené želé podle chuti (želé je sice velmi fotogenické, ale poměrně výrazné, doporučuji tedy použít výrazně méně želé, než je na fotkách skleniček).

Under Cake Pressure
Behind the blog Under Cake Pressure are two sisters united by a passion for creating desserts. Veronika and Alžběta create exclusive recipes for Rohlik, so you can also enjoy their treats!
