2 porce

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml domácího rybího vývaru
  • 2 rajčata
  • 1 červená kapie
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička hladké mouky

Suroviny na dokončení

  • kousek rybího filetu
  • zakysaná smetana
  • kopr
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte z nich vrůstající stopku a tekutou dužinu se semínky. Pevnou dužinu pokrájejte na kostičky. Papriku oloupejte škrabkou, odjádřete a také nakrájejte na kostičky.
  • 2Rozpusťte máslo, zasypte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zasypte paprikou, bleskově promíchejte a obratem zalijte studeným vývarem dřív, než paprika stačí zhořknout. Přidejte rajčata a papriky a provařte aspoň 20 minut.
  • 3Základ polévky přeceďte přes cedník a zachycenou zeleninu propasírujte. Dosolte a opepřete podle chuti. V této fázi můžete polévku vypočítavě přesunout do mrazáku a vytáhnout až 24. prosince dopoledne.
  • 4Kousky rybích filetů zlehka osolte a zprudka opečte na oleji. Do talíře dejte smetanu, půvabně na ni naaranžujte kousky ryby a snítku kopru a okolo opatrně zalijte polévkou. Okamžitě podávejte.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 ml domácího rybího vývaru

Rybí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 rajčata

Rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 červená kapie

 

1 lžíce másla

 

1 lžička hladké mouky

 

Suroviny na dokončení

kousek rybího filetu

 

zakysaná smetana

 

kopr