Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 ml domácího rybího vývaru
- 2 rajčata
- 1 červená kapie
- 1 lžíce másla
- 1 lžička hladké mouky
Suroviny na dokončení
- kousek rybího filetu
- zakysaná smetana
- kopr
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte z nich vrůstající stopku a tekutou dužinu se semínky. Pevnou dužinu pokrájejte na kostičky. Papriku oloupejte škrabkou, odjádřete a také nakrájejte na kostičky.
- 2Rozpusťte máslo, zasypte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zasypte paprikou, bleskově promíchejte a obratem zalijte studeným vývarem dřív, než paprika stačí zhořknout. Přidejte rajčata a papriky a provařte aspoň 20 minut.
- 3Základ polévky přeceďte přes cedník a zachycenou zeleninu propasírujte. Dosolte a opepřete podle chuti. V této fázi můžete polévku vypočítavě přesunout do mrazáku a vytáhnout až 24. prosince dopoledne.
- 4Kousky rybích filetů zlehka osolte a zprudka opečte na oleji. Do talíře dejte smetanu, půvabně na ni naaranžujte kousky ryby a snítku kopru a okolo opatrně zalijte polévkou. Okamžitě podávejte.

Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.