70 KOUSKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 60 g loupaných mandlí anebo ořechů
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • vanilkový cukr na obalování
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte a společně s ostatními surovinami rychle vypracujte na těsto. Mělo by být pružné jako plastelína. Pokud chcete mít rohlíčky voňavější, můžete mandle předem nasucho opražit na pánvi, dokud se nerozvoní, následně nechat důkladně vychladnout a pak teprve rozmixovat.
  • 2Z těsta odkrajujte kousky a rukou vytvářejte malé rohlíčky – dejte si přitom pozor, ať nevytváříte špičaté konce, které se rychle spálí. Čím menší rohlíčky, tím lepší, nicméně se zkracujícím se zbývajícím časem do Štědrého dne, případně se zvyšujícím se počtem malých dětských pomocníků přestává na velikosti záležet.
  • 3Rohlíčky narovnejte na plech vyložený papírem na pečení do zarovnaných řad a při 180 stupních je krátce upečte pouze dorůžova (7-9 minut podle velikosti, ke konci pečení často kontrolujte). Nechte minutu nebo dvě zchladnout na plechu, pak ale ještě zatepla obalte ve vanilkovém cukru. A po úplném vychladnutí je klidně obalte ještě jednou.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

150 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g loupaných mandlí anebo ořechů

 

2 žloutky

 

2 lžíce moučkového cukru

 

vanilkový cukr na obalování