• O velikonočních svátcích fungujeme, jako by se nekoledovalo. Jsme tu pro vás i na Velký pátek a o Velikonočním pondělí - s dovozem až domů. Tak veselé hodování!

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 kuřecí stehenní řízky bez kůže
  • 2 lžíce kokosového oleje (může být i arašídový nebo rostlinný)
  • 2 banánové šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • Kousek čerstvého zázvoru
  • 50 g žluté curry pasty (případně méně výrazná Massaman curry pasta nebo naopak více pálivá červená curry pasta)
  • 2 zralá manga
  • 150 ml vývaru či vody
  • 400 ml kokosového mléka
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl
  • Čerstvé bylinky (koriandr, thajská bazalka nebo máta)
  • Chilli paprička podle chuti
  • Bílý jogurt k servírování (Miil 10 % tuku)
  • Opečené kokosové chipsy k servírování (možno vynechat)

PŘÍLOHA

  • Větší hrnek basmati rýže
  • 2 stejné (spíše necelé) hrnky vody
  • 2 limetové listy
  • ½ lžičky soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte propláchnutou rýži s limetovými listy, solí a vodou v hrnci, který můžete i s poklicí dát do trouby. Přiveďte na plotýnce k varu a vařte 2 minuty. Přiklopte poklicí. Vypněte troubu, vložte sem hrnec a stopněte 17 minut. Poté rýži vyjměte a nechte přiklopenou až do chvíle servírování.
  • 2V hlubší pánvi orestujte kusy kuřecího masa na oleji z každé strany asi 3 minuty a dejte stranou. Přidejte do pánve ještě trochu tuku a k tomu nadrobno nakrájenou šalotku, najemno nastrouhaný oloupaný zázvor a česnek. Na mírnějším plamenu nechte 5 minut změknout.
  • 3 V mixéru nebo blenderu smíchejte kokosové mléko, jedno oloupané mango, římský kmín a mletý koriandr. Promixujte dohladka.
  • 4Do pánve přidejte curry pastu, minutu míchejte a nechte rozvonět, podlijte vodou či vývarem a nechte odvařit připečeniny, které dodají chuť. Přidejte orestované maso a kokosovo-mangovou směs. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte mírně probublávat 15-20 minut.
  • 5Na poslední 3 minuty varu přidejte oloupané a na kostičky nakrájené druhé mango. Když vypnete plamen úplně, ještě také část čerstvých bylinek, případně dosolte.
  • 6Servírujte s jogurtem, chilli papričkou, dalšími bylinkami a ideálně také kokosovými chipsy spolu s hotovou basmati rýží.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.

SUROVINY

PŘÍLOHA