8 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g sušených švestek (ne nutně vypeckovaných)
  • 100 g sušených jablek
  • 1 medový perník, s marmeládou a čokoládovou polevou
  • 100 g čokolády
  • hrst vlašských ořechů, jen velmi letmo nasekaných
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jablka překrájejte na dvoucentimetrové kousky a nasypte je do kastrůlku. Přidejte švestky a ořechy, vše zalijte jedním litrem studené vody a přiveďte k varu. Přikryjte poklicí a na mírném ohni vařte 40 minut. Kdyby se vám zdálo, že je vody málo (neboť jablka ji do sebe značně natáhnou), nebojte se přilít trochu vroucí vody. Obvykle je potřeba dolít kolem půl litru vroucí vody ve druhé polovině vaření.
  • 2Perník nakrájejte na kousky a vhoďte je do rodící se omáčky. Zamíchejte, aby se rozpustil a omáčku zahustil, a nechte posledních 5 minut povařit. Pokud jste přilili vody příliš, může se stát, že si omáčka vyžádá ještě kousek perníku navíc. Stejně tak můžete dodatečným perníkem omáčku zahustit ještě víc, podle svého vlastního uvážení.
  • 3Jakmile se perník vstřebá a omáčka zhoustne, odstavte hrnec z plotýnky a přidejte nalámanou čokoládu. Důkladně promíchejte, až se všechna spojí s omáčkou.
  • 4Podávat můžete například s kouskem vánočky.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 g sušených švestek (ne nutně vypeckovaných)

Sušené švestky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g sušených jablek

Sušená jablka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 medový perník, s marmeládou a čokoládovou polevou

 

100 g čokolády

 

hrst vlašských ořechů, jen velmi letmo nasekaných