3 PLECHY KOKOSEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 g moučkového cukru
  • 150-180 g strouhaného kokosu
  • 3 bílky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Z bílků ušlehejte měkký, řídký sníh. Misku se sněhem postavte do vodní lázně nad páru. Důležité je, aby se voda pohybovala těsně pod bodem varu, ale nijak překotně nevřela a nebublala.
  • 2Postupně do sněhu metličkou zašlehejte cukr. Dál pokračujte ve šlehání nad párou, až hmotu zahřejete tak, že bude příjemně horká, pokud do ní ponoříte prst. Buďte obezřetní, nenechte bílky horkem srazit, stále míchejte, šlehejte a nikam neodcházejte. Bude to trvat 3-5 minut.
  • 3Uvařenou sněhovou hmotu odstavte a nechte postupně zchladnout, občas přitom prošlehejte.
  • 4Do vařeného vychladlého sněhu jemně zašlehejte kokos. Nesmí ho být příliš, to by se hmota začala drolit a byla příliš hrubá a suchá. Přestaňte přidávat kokos ve chvíli, kdy je hmota pěkně rozčepýřená. Obecně platí, že čím kvalitnější kokos, tím víc ho těsto pojme.
  • 5Troubu předehřejte na 140 stupňů a plechy vyložte papírem na pečení. Lžičkou vykrajujte malé hromádky a ty rovnejte v řadách na plech. Ve vyhřáté troubě pak pečte 15-20 minut do jemného zrůžovění na povrchu. Nechte zchladnout na plechu.
  • 6Vychladlým kokoskám dopřejte pár dní na rozležení.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

180 g moučkového cukru

Moučkový cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150-180 g strouhaného kokosu

Strouhaný kokos bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 bílky