Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg vinné klobásy
  • 2 lžíce sádla

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vinnou klobásu rozdělte na čtyři díly. V místě, kde ji chcete rozříznout, ji nejprve zakruťte, teprve potom rozkrojte v místě, kde díky zakroucení není žádná náplň. Každou část volně zamotejte do podoby šneka a křížem ho propíchněte dvěma špičatými špejlemi. Klasické neseříznuté špejle klobásu spíš potrhají, raději je nepoužívejte.
  • 2V hrnci přiveďte k varu asi 2 litry vody a osolte lžičkou soli. Jakmile voda vře, ztlumte plotýnku na střední výkon a každou zatočenou klobásu v ní povařte asi 30 sekund, až na povrchu zatuhne a zbělá. Vyjměte stranou na talíř. Nyní můžete ulomit ty konce špejlí, které přečnívají až příliš.
  • 3Spařené klobásy vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení. Důkladně potřete rozpuštěným sádlem, otočte a potřete i z druhé strany. Pečte při 150 stupních 15 minut, až na povrchu lehce zezlátnou. Pokud je v průběhu jednou potřete sádlem nebo výpekem, bod pro vás. Poté otočte a pečte ještě dalších asi 10 minut, dokud krásně nezezlátnou. Opět můžete získat plusový bod za potírání výpekem. Rozhodující pro dokončení pečení je barva, při této teplotě se nemusíte bát, že by zůstaly syrové uvnitř.
  • 4Upečené klobásy podávejte s bramborovou kaší, vařenými a máslem maštěnými bramborami nebo dokonce s bramborovým salátem. K tomu se totiž hodí všechno smažené i pečené.
Tip
K přípravě pokrmu budete potřebovat špízové špejle (délka kolem 15 cm).
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY