4 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1500 g salátových brambor
- 200 g dobré šunky, vcelku
- 200 g majonézy
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g mražené kukuřice
- 5 vajec
- 4 mrkve
- 1 sklenice (700 ml) zavařených nakládaček
- nejméně 1 vrchovatá lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory umyjte kartáčkem nebo novou houbičkou na nádobí, naskládejte je do velkého hrnce, zalijte vodou, tak aby byly všechny ponořené, a začněte zahřívat. Než je přivedete k varu, oškrábejte mrkev a rozkrájejte ji na centimetrové kostičky.
- 2Jakmile brambory začnou vřít, postavte nad ně napařovací nástavec. Do pařáku opatrně naskládejte vajíčka, zasypte je mrkví a mraženou zeleninou. Uzavřete poklicí a na středně silném ohni vařte dvacet pět minut. Brambory musí stále vřít dostatečně na to, aby vytvářely dost páry pro druhé patro. Po této době zkuste do jedné z brambor zapíchnout nůž – pokud bramborou snadno projede, jsou uvařené, jinak přidejte ještě pět minut.
- 3Pokud nemáte napařovací nástavec, vše uvařte zvlášť. Vajíčka dejte do studené vody, přiveďte k varu a vařte přesně devět minut od doby, kdy začala vřít. Pak je slijte a pusťte na ně studenou vodu z kohoutku, tento šok vám pak usnadní loupání. Hrášek s kukuřicí během dvou minut uvařte v mikrovlnné troubě, mrkev zalijte trochou vody, osolte špetkou soli a vařte 10-15 minut na plotýnce doměkka.
- 4Napařovací nástavec sundejte a brambory slijte. Nechte je pět minut vychladnout, pak je ale ještě za horka oloupejte. Rozkrájejte je na malé kostičky, nejlépe to jde s kovovým strunovým kráječem brambor. Okurky slijte, lák zachyťte. 100 ml láku nalijte na teplé nakrájené brambory a promíchejte, okamžitě se beze stopy vsákne. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky a na stejné kousky rozkrájejte také šunku a okurky.
- 5Společně s majonézou a vařenou zeleninou vše přidejte k bramborám a promíchejte, pokud je to potřeba, ještě osolte. Nechte vychladnout a uležet aspoň tři hodiny v lednici. Před podáváním znovu promíchejte.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.