• Vážení zákazníci, velice se omlouváme. Bohužel se potýkáme s nedostatkem skladových kapacit, proto se na nás nemůžete spolehnout tak, jak jste zvyklí. 
    Zobrazit více
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 550 g salátové okurky
  • 200 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 500 g neoloupané dužniny kyselých jablek
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 10 g najemno nakrájeného kopru
  • 20 g najemno nakrájené pažitky
  • šťáva z 1 citronu
  • ½ kávové lžičky mletého nového koření
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Okurky omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a lžící z nich vyškrábneme semínka. Dužninu poté nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Jablka nakrájíme na stejně velké kostičky.
  • 2V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody a osolíme ji 1 lžící soli. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm a ponoříme ho na 15 vteřin do vroucí vody. Poté ho ihned přendáme do větší nádoby s ledovou vodou a necháme ho zchladit. Zchlazený celer necháme důkladně okapat v cedníku.
  • 3V míse smícháme všechny připravené suroviny, dle chuti osolíme a opepříme a dáme do lednice vychladit. Před podáváním salát promícháme.
Tip
Nádoba s vodou by měla být naplněna alespoň 3 litry ledové vody, do které můžete přidat kostky ledu. Jde o to, aby se zelenina co nejrychleji zchladila. Nemáčejte takto blanšírovanou zeleninu v ledové vodě příliš dlouho. Stačí jen pár minut, dokud nezchladne.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY