• Vážení zákazníci, velice se omlouváme. Bohužel se potýkáme s nedostatkem skladových kapacit, proto se na nás nemůžete spolehnout tak, jak jste zvyklí. 
    Zobrazit více

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g dužniny žluté papriky
  • 300 g dužniny červené papriky
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 g oloupaných brambor
  • 80 g rostlinného oleje
  • 20 g hladké mouky
  • 10 g sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka pepře
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. Papriky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a ponoříme je do studené vody, aby nezešedly, než na ně přijde řada.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Přidáme papriku a česnek a 1 minutu mícháme. Přidáme hladkou mouku a sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni nezakryté 10 minut.
  • 3Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, pepř a v dlani promnutou majoránku. Přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 15 minut nebo než budou brambory měkké.
  • 4Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY