4 ZAVAŘOVACÍCH SKLENIC
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg ovoce
- 1 kg cukru krupice
- Želírovací přípravek (není nutné)
- Šťáva z citronu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Zavařovací sklenice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ovoce nakrájíme na malé kousky, společně promícháme s cukrem, můžeme přidat i želírovací přípravek (množství podle instrukcí na obalu) a šťávou z citronu a necháme cca 3 hodiny odležet.
- 2Mezitím vyvaříme v horké vodě zavařovací sklenice a necháme je volně uschnout.
- 3Poté směs přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
- 4Po 20 minutách nalíváme ovocnou směs do sklenic až po okraj a dnem vzhůru necháme vystydnout.