4 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g cannellon
- 1 bloček vegan sýru
SUROVINY NA RAJČATOVOU OMÁČKU
- Olej
- 1 cibule
- 9 ks větších cherry rajčat
- 1 – 2 lžíce cukru (dle sladkosti vašich rajčat)
- 500 ml rajčatové passaty
- 200 ml vody
- Hrst bazalky
- Sůl
- 2 lžíce lahůdkového droždí
SUROVINY NA MLETÉ HOUBY
- Olej
- 1 cibule
- Hrst nasekaných kešu
- 750 g žampionů
- Tymián
- Oregano
- Rozmarýn
- Sůl
- 2 lžíce lahůdkového droždí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Cherry rajčátka rozpůlíme, vyskládáme na pánev a zasypeme cukrem. V tuto chvíli dochází ke karamelizaci rajčat a cibulky, což je důležitý proces, který dodá chuť celé omáčce.
- 2Cca po 3 minutách restování se cukr rozpustí a je na čase přidat vodu, kvalitní rajčatovou passatu (doporučuji Mutti), půl hrsti bazalky, droždí a sůl. Nechte krátce provařit, ať se všechny ingredience propojí. Po vypnutí přidáme zbytek bazalky. Omáčku následně vymixujeme do hladka a propasírujeme přes sítko.
- 3Houby rozemeleme pomocí food procesoru (můžete použít i mini procesor, který bývá součástí tyčovým mixérů). Cibulku si nakrájejte na drobno, a ořechy nasekáme na menší kousky.
- 4Cibuli opekáme na oleji do zlatova, následně přidejte kešu a lehce oříšky orestujte. Poté přidejte mleté houby, zasolte je a přidejte bylinky. Houby pustí šťávu, naším cílem je zredukovat tuto tekutinu na minimum. Po zredukování veškeré tekutiny přidejte rajčatovou omáčku a lahůdkové droždí.
- 5Vychladlou směs s mletým přesuňte do plnícího sáčku a postupně jimi naplňte všechny Cannelloni. Vyskládejte je do pekáčku, zalijte omáčkou a zastrouhejte veganským sýrem. Poté zapečte v troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
Tip
Tento recept je všestranně využitelný – recept na mleté houby můžete využít například do tacos a rajčatovou omáčku k těstovinám s bazalkou.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.