Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KUŘE

  • 500 g kuřecího masa (prsních nebo stehenních řízků)
  • 4 rajčata nebo 200 g konzervovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo přepuštěného másla ghí
  • 150 ml kokosového mléka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
  • 1 bobkový list
  • 1½ lžičky směsi garam masala
  • 1 tobolka kardamomu
  • 2 hřebíčky
  • Rýže basmati

SUROVINY NA MARINÁDU

  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1cm kousek čerstvého zázvoru
  • ½ lžičky směsi garam masala
  • ½ lžičky mletého chilli
  • 1 lžička mletých semínek koriandru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na marinádu promíchejte v pekáči jogurt s kořením, olejem a citronovou šťávou. Zázvor a česnek oloupejte a nastrouhejte do jogurtu.
  • 2Kuře nakrájejte na kousky většího sousta (zhruba 4 x 4 cm), promíchejte s marinádou a nechte při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu odležet.
  • 3Mezitím nakrojte slupku čerstvých rajčat do kříže, spařte je vroucí vodou a oloupejte. Dužinu nakrájejte nadrobno, konzervovaná rajčata stačí nakrájet. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno, zázvor oloupejte a nastrouhejte.
  • 4Troubu předehřejte na 200 °C. Marinované kuře opečte v předehřáté troubě, pokud máte funkci gril, můžete ho zapéct pod grilem – zhruba 8 minut za občasného otočení. Maso zpevní a změkne. Pekáč vytáhněte. Pokud si chcete práci zjednodušit, opečte maso v širší hlubší pánvi, ze všech stran za občasného míchání zhruba 5–8 minut. Přesypte ho do mísy.
  • 5V pánvi rozehřejte olej nebo ghí, kardamom zmáčkněte naplocho nožem a společně s bobkovým listem a hřebíčkem opékejte 1 minutu. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a restujte dalších 5 minut na středním stupni, až zesklovatí.
  • 6Vložte opečené maso a opékejte ho za občasného míchání 2 minuty. Přisypte 1 lžičku směsi garam masala, po 2 minutách přidejte rajčata, vlijte kokosové mléko, smetanu a vývar a zahřívejte k varu, ale nevařte.
  • 7Jakmile omáčka zhoustne, vmíchejte zbylou směs garam masala a podávejte s rýží.
Vitana

SUROVINY NA KUŘE

SUROVINY NA MARINÁDU