Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MASO
- 1 kuře
- 2 lžíce směsi ras el hanout
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
ZELENINA
- 8 šalotek
- 4 mrkve
- 1 lžička směsi ras el hanout
- 2 lžíce olivového oleje
K PODÁVÁNÍ
- 1 limeta
- 1 hrst koriandru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotky a mrkev oloupejte, šalotky nakrájejte na čtvrtky, mrkev na špalíčky a rozprostřete je do pekáče. Posypte kořením ras el hanout a zakápněte olejem.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C.
- 3Kuře omyjte, osušte a položte na prkénko prsíčky dolů. Stehno otočte vzhůru, aby vypadlo z kloubu, a stejný postup zopakujte s druhým stehnem. Ostrým nožem odřízněte z obou stran páteř, od krku kolem kyčlí. Páteř vyjměte, kuře otočte prsíčky nahoru a rozložte naplocho. Odřízněte poslední, kostnatý díl křidýlek a kuře položte do pekáče na zeleninu.
- 4Koření ras el hanout promíchejte v misce s olejem a solí a touto marinádou kuře pečlivě potřete. Zlehka ho podlijte vodou, 50 ml by mělo stačit. Pekáč s kuřetem přiklopte.
- 5Kuře pečte v předehřáté troubě 1 hodinu doměkka. Podle potřeby ho průběžně mírně podlévejte vodou. Píchněte do masa a pokud to jde snadno a zároveň v místě vpichu nevytéká růžová šťáva, je propečené. Odklopte ho a pečte ještě 15 minut dozlatova.
- 6Koriandr nasekejte nadrobno, limetu rozkrojte na čtvrtky. Kuře podávejte naporcované se zeleninou, koriandrem a limetou.