Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MASO
- 2 kg jehněčí kýty, vykoštěné, po délce rozříznuté a rozevřené.
- Sůl (podle chuti)
- Pepř (podle chuti)
SUROVINY NA MARINÁDU
- 4 lžíce Lee Kum Kee sojové omáčky premium tmavé
- 3 lžíce Lee Kum Kee ústřicové omáčky
- 4 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
SUROVINY NA OMÁČKU
- 150 g řeckého jogurtu
- 1 limetka, šťáva a kůra
- 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Potřete jehněčí marinádou a uložte alespoň na dvě hodiny do chladničky.
- 2Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte maso na pekáči po 30 minut. Pak je vyjměte z pekáče, uložte na předehřátý gril a 10-15 minut grilujte.
- 3Nechte maso 10 minut odpočívat a pak je rozkrájejte.
- 4Do jogurtu přidejte nasekaný koriandr, limetkovou šťávu a kůru. Dobře promíchejte a podávejte k masu.
