3 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks kukuřičné tortilly
- 1 l vývaru
- Rostlinný olej
- Vegan zakysaná smetana
- Veganský sýr
- 1 ks chilli pasilla (mohou být i jiné papričky)
- 3 rajčata
- 1 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 avokádo
- 4 snitky koriandru
- 1 lžička koriandru
- Šťáva z půlky limety
- 1 lžička pepře
- Sůl podle chuti
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme kukuřičné tortilly, které nakrájíme na tenké proužky.Chilli zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájené tortilly - smažíme cca minutu do křupava a vyndáme z oleje. Následně dáme do stejného oleje osmažit i chilli ( trvá to pár sekund cca 10 - 15 s) a vyndáme ven
- 2Rajčata rozkrojíme napůl, cibuli oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, česnek oloupeme a rozkrojíme napůl
- 3Zeleninu vložíme do rozpáleného oleje, který nám zbyl ze smažení chilli a tortill. Opečeme ze všech stran dokud zelenina nezačne karamelizovat, v posledních chvílích opékání přidáme i koriandr
- 4Opečenou zeleninu vložíme do mixovací nádoby společně s koriandrem, pepřem, limetkou, a při vysokých otáčkách mixujeme do hladka, propasírujeme a podle potřeby dochutíme solí. Vývar bude v tuto chvíli potřeba ještě přihřát.
- 5Do talíře dejte tortillové chipsy, avokádo, veganský sýr, zalijte horkým vývarem, přidejte zakysanou smetanu (vegan), koriandr a pokud jste milovníci chilli, tak i opečené pasilla papričky (mohou být i jiné papričky)
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.