Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g tempehu
- 100 g čočky beluga
- 200 g Forky's bujónu
- 3 lžíce sójové omáčky
- Olej
- Olivový olej
- 2 lžíce agávového sirupu
- 250 g šalotky
- 200 g hrušky
- 2 lžíce citronu
- 300 g pastináku
- Snítky tymiánu
- Snítka estragonu
- Snítka saturejky
- Sůl
SUROVINY NA DIP
- 200 g rostlinného jogurtu
- Snítka petrželky
- 1 lžíce agávového sirupu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čočku vaříme ve Forky's bujónu do měkka zhruba 18 minut (ve vroucí vodě).
- 2Tempeh nakrájíme na malé kostičky a restujeme do křupava na oleji. Na závěr smažení ještě zalijeme 3 lžícemi sójové omáčky.
- 3Pastinák, šalotku a hrušky proložíme tymiánem, zakapeme olivovým olejem, posolíme a pečeme na 200 stupňů po dobu 30 minut.
- 4Mezitím si připravíme jogurtový - bylinkový dip. Snítku petrželky nakrájíme najemno a smícháme s rostlinným jogurtem. Přidáme lžíci agávového sirupu a dochutíme solí a pepřem.
- 5Do misky přidáme uvařenou čočku a pečenou zeleninu. Rukou natrháme lístky estragonu a saturejky, přidáme citron, olivový olej, agávový sirup a promícháme.
- 6Na talíř dáme pečenou zeleninu s belugou, pokapeme jogurtovým dipem, přidáme karbanátky a škvarky z tempehu.

Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept