Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 200 g celozrnné mouky
  • 80 g vychlazeného másla nasekaného na kousky
  • 1 žloutek
  • 3 – 4 lžíce ledové vody
  • Špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 1 zakysaná smetana
  • 2 ks šalotky
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 100 g čedaru
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 kávová lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 ks křepelčích vajec

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie
  • Vykrajovátko s velikonočním motivem
  • 1 balíček fazolí

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce rozbijeme a oddělíme žloutek od bílku. Bílek uschováme do lednice, využijeme jej do náplně. Máslo nakrájíme na kostky.
  • 2Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, máslo, špetku soli a 3-4 lžíce vody. Suroviny smícháme, vyklopíme na vál a jednotlivé kusy těsta spojíme. Důkladně prohněteme, pomůžeme si hranou dlaně. Pracujeme rychle, aby se máslo zapracovalo do těsta, ale nestihlo moc povolit. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme do potravinové folie a dáme na 1 hodinu do lednice.
  • 3Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát omyjeme a necháme okapat. Čedar a česnek nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a prošleháme se zbylým bílkem z lednice. Lžíci vaječné směsi si dáme bokem, využijeme ji na potření zajíčků.
  • 4Na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme na lžíci oleje šalotku dosklovata. Přidáme špenát a dusíme jej dokud nezměkne. Pokud je v pánvi tekutina, slijeme ji. Špenát necháme vychladnout a smícháme jej se zakysanou smetanou, vejcem a čedarem. Dochutíme česnekem a solí.
  • 5Troubu předehřejme na 180 °C.
  • 6Těsto vyndáme z lednice a na pečícím papíru rozválíme na tloušťku 2 milimetry. Zbytek těsta zpracujeme do koule a znovu vyválíme. Z těsta vykrájíme velikonoční motivy např. zajíčky. Ty pomažeme rozšlehaným vejcem, které jsme si dali stranou.
  • 7Formu o průměru 22-24 cm vymažeme olejem a pomocí pečícího papíru do ní přeneseme těsto. Pečící papír odstraníme a těsto lehce přimáčkneme do záhybů formy. Přesahující část těsta přes okraj formy odstraníme nožem. Těsto na dně na několika místech propíchneme hrotem vidličky. Na těsto přiložíme pečící papír a nasypeme na něj fazole, abychom těsto zatížili. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
  • 8Poté koláč vytáhneme z trouby. Troubu necháme dál zapnutou. Pečící papír s fazolemi opatrně odstraníme. Do předpečeného těsta navrstvíme náplň, dozdobíme velikonočními motivy a vrátíme do trouby. V plechové formě pečeme 35-40 minut nebo do zezlátnutí povrchu koláče.
  • 9Křepelčí vejce dáme vařit do vroucí vody a vaříme 4 minuty. Poté ihned vejce schladíme ve studené vodě. Oloupeme je, překrojíme na poloviny a dozdobíme jimi upečený koláč.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE