Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 450 g mraženého lesního ovoce
  • 150 g ovesných vloček celých
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce velikosti M
  • 250 ml polotučného mléka (lze nahradit libovolným rostlinným)
  • 1 lžíce másla (rozpuštěného)
  • 50 g medu v tekutém stavu

SUROVINY NA POLEVU

  • 100 g polotučného tvarohu
  • 100 g smetanového sýra
  • 25 g medu v tekutém stavu

POSTUP

  • 1
    Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si zapékací mísu (15 cm × 20 cm), do které nasypte ¾ množství mraženého ovoce. Poté si ve středně velké míse smíchejte ovesné vločky se skořicí a kypřicím práškem, vzniklou směsí posypte ovoce v míse a navrch nasypte zbytek mraženého ovoce.
  • 2
    Následně do hlubší nádoby rozklepněte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo a 50 g medu a promíchejte. Vzniklou směsí zalijte ovoce s vločkami v zapékací míse, mísu vložte do trouby a směs pečte 45⁠–⁠50 minut při 170⁠–⁠180 °C.
  • 3
    Po uvedené době vyndejte mísu z trouby a kaši nechte alespoň 30 minut chladnout.
  • 4
    Nakonec si v menší míse smíchejte všechny ingredience na polevu, vzniklou směs nalijte na vychladlou ovesnou kaši a podávejte.
Jíme zdravě
Learn to eat without guilt. Recipes that are varied and nutritionally balanced. Jíme zdravě will show you original tips for quick and healthy cooking. The author of the photograph is Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA POLEVU