Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1,5 kg hovězí květové špičky z Pampas marketu
- 30 g ploché petržele
- 50 g česneku
- 2 dc olivového oleje
- 0,5 kg šalotky
- 0,5 kg pórku
- 2 kg batátů
- 100 g medu
- 300 g crème fraîche
- 20 g pažitky
- 2 ks limety
- 30 g třtinového cukru
- Barevný pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rump steaky před grilováním nechte odpočívat při pokojové teplotě. Pro jeho správnou přípravu použijte ideálně teplotní sondu, kterou píchněte do středu steaku v jeho nejširší části. Gril rozpalte na 200 až 250 stupňů a steaky vložte do grilu na 2 minuty z každé strany zatáhnout.
- 2Gril následně přestavte na udírnu. Namočené štěpky z třešně nasypte přímo do žhavého uhlí. Do grilu dejte zpět konvektor, který zabraňuje přímému kontaktu ohně se surovinami. Na nepřímý žár dejte připravený kastrůlek s dužninou z batátů. K nim přidejte zatažené rump steaky se sondou a nechte zaudit, dokud nebude v jádru masa 53 stupňů. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat v rozmezí mezi 52 až 57 stupni. Zauzené batáty se steakem vyndejte z grilu a maso nechte odpočívat. K pokrmu si ještě připravte rychlý ochucený crème fraîche. Do něj posekejte čerstvou pažitku, sůl, pepř a vše promíchejte.
- 3Ze zauzených batátů a crèmu fraîche vytvarujte pomocí lžic noky. Přidejte k nim na talíř zeleninové ragú a zešikma na plátky nakrájený steak. Nakonec dozdobte posekanou plochou petrželí.

Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!