Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,5 kg hovězí květové špičky z Pampas marketu
  • 30 g ploché petržele
  • 50 g česneku
  • 2 dc olivového oleje
  • 0,5 kg šalotky
  • 0,5 kg pórku
  • 2 kg batátů
  • 100 g medu
  • 300 g crème fraîche
  • 20 g pažitky
  • 2 ks limety
  • 30 g třtinového cukru
  • Barevný pepř
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Rump steaky před grilováním nechte odpočívat při pokojové teplotě. Pro jeho správnou přípravu použijte ideálně teplotní sondu, kterou píchněte do středu steaku v jeho nejširší části. Gril rozpalte na 200 až 250 stupňů a steaky vložte do grilu na 2 minuty z každé strany zatáhnout.
  • 2
    Gril následně přestavte na udírnu. Namočené štěpky z třešně nasypte přímo do žhavého uhlí. Do grilu dejte zpět konvektor, který zabraňuje přímému kontaktu ohně se surovinami. Na nepřímý žár dejte připravený kastrůlek s dužninou z batátů. K nim přidejte zatažené rump steaky se sondou a nechte zaudit, dokud nebude v jádru masa 53 stupňů. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat v rozmezí mezi 52 až 57 stupni. Zauzené batáty se steakem vyndejte z grilu a maso nechte odpočívat. K pokrmu si ještě připravte rychlý ochucený crème fraîche. Do něj posekejte čerstvou pažitku, sůl, pepř a vše promíchejte.
  • 3
    Ze zauzených batátů a crèmu fraîche vytvarujte pomocí lžic noky. Přidejte k nim na talíř zeleninové ragú a zešikma na plátky nakrájený steak. Nakonec dozdobte posekanou plochou petrželí.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY