Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g Wagyu
  • 2 ks šalotky
  • 1 pórek
  • 200 g hub shiitake
  • 1 balení tofu Lunter
  • 1 svazek špenátu
  • 1 balení Udon nudlí

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 100 ml sójové omáčky
  • 100 ml mirinu
  • 3 lžíce cukru
  • 50 ml saké
  • 300 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Na klasický japonský pokrm si nejprve připravte v litinové pánvi omáčku. Do pánve nalijte 100 ml sójové omáčky, 100 ml mirinu, 50 ml saké, 3 lžíce cukru, 300 ml vody a rozmíchejte. Gril rozpalte na 200 až 250 stupňů přímou metodou, pánev vložte do grilu a tekutiny nechte projít varem nebo než se vám cukr rozpustí. Zavařenou omáčku vyndejte z grilu a nechte zchladnout.
  • 2
    Mezitím si připravte další suroviny. Uvařte si Udon nudle nebo jakékoli skleněné nudle. Pórek nakrájejte na 5 centimetrové kousky. Shiitake houby zbavte nožiček, přepulte a do hlavičky udělejte několik zářezů, aby se lépe grilovali. Dvě šalotky prokrájejte na klínky.
  • 3
    A nakonec nakrájejte Wagyu na půl centimetrové plátky. Nejprve odkrojte tuk, ten však nevyhazujte, před vložením na gril jím vytřete rošt, připravené suroviny tak získají další chuť.
  • 4
    Veškerou zeleninu, houby s tofu nyní ogrilujte. Gril mějte otevřený kvůli kontrole jednotlivých surovin. Ogrilované suroviny vyndejte a na rošt vložte připravené tenké plátky Wagyu. Z každé strany grilujte pouze 20 vteřin. Dejte pozor, abyste maso nepřetáhli delší časovou úpravou, nebylo by pak dobré.
  • 5
    Veškeré ogrilované komponenty vložte do litinové pánve s vychladlou omáčkou. Postupně vložte uvařené Udon nudle, vedle přidejte čerstvý špenát, hovězí plátky Wagyu, grilované tofu, pórek, šalotku a houby shiitake. Takto vyskládanou pánev vložte do grilu a suroviny v něm nechte asi 10 minut ještě prohřát a propojit veškeré chutě.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU