Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 2 vaječné žloutky
- 30 g medu v tekutém stavu
- 80 g másla (rozpuštěného)
- 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
SUROVINY NA TVAROHOVOU VRSTVU
- 3 vaječné žloutky + 5 vaječných bílků
- 100 g třtinového cukru krystal
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 600 g polotučného tvarohu z vaničky
- 37 g vanilkového pudinku v prášku
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 180 °C a nachystejte si pečicí formu (10 cm × 20 cm) s vysokými okraji, kterou vyložte pečicím papírem.
- 2Následně připravte těsto na korpus: Do menší mísy dejte 2 žloutky a med a tuto směs šlehejte ručním šlehačem na vysoký výkon 2–3 minuty, dokud nevznikne pěna. Do pěny přidejte 80 g rozpuštěného másla, špaldovou mouku a kypřicí prášek, promíchejte a vypracujte hustší těsto.
- 3Hotové těsto rovnoměrně rozprostřete na dno vyložené formy. Poté dejte formu do trouby a pečte 18–20 minut při 170–180 °C.
- 4Mezitím si připravte tvarohovou vrstvu: Vezměte si menší mísu, dejte do ní 3 žloutky a 50 g třtinového cukru a tuto směs šlehejte ručním šlehačem na vysoký výkon 2–3 minuty, dokud nevznikne pěna. Do pěny následně přidejte 50 g rozpuštěného másla, tvaroh, pudink a špetku soli a promíchejte. Poté si připravte vyšší mixovací nádobu, dejte do ní 5 bílků a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem je vyšlehejte do téměř tuhého sněhu (potrvá to cca 2 minuty). Následně k bílkům přidejte zbylých 50 g třtinového cukru a šlehejte dále, dokud nevznikne pevný, tuhý sníh. Hotový sníh opatrně a po několika dávkách vmíchejte do tvarohové směsi.
- 5Až se dopeče korpus, vyndejte ho z trouby a nalijte na něj připravenou tvarohovou směs. Poté snižte teplotu v troubě na 160–170 °C a pečte dalších 45–55 minut.
- 6Upečený cheesecake vyndejte z trouby a nechte 1–2 hodiny chladnout ve formě při pokojové teplotě. Jakmile cheesecake zcela vychladne, nakrájejte ho na 12 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.
