Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA KORPUS

  • 2 vaječné žloutky
  • 30 g medu v tekutém stavu
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

SUROVINY NA TVAROHOVOU VRSTVU

  • 3 vaječné žloutky + 5 vaječných bílků
  • 100 g třtinového cukru krystal
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 600 g polotučného tvarohu z vaničky
  • 37 g vanilkového pudinku v prášku
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

POSTUP

  • 1
    Troubu dejte předehřívat na 180 °C a nachystejte si pečicí formu (10 cm × 20 cm) s vysokými okraji, kterou vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Následně připravte těsto na korpus: Do menší mísy dejte 2 žloutky a med a tuto směs šlehejte ručním šlehačem na vysoký výkon 2–3 minuty, dokud nevznikne pěna. Do pěny přidejte 80 g rozpuštěného másla, špaldovou mouku a kypřicí prášek, promíchejte a vypracujte hustší těsto.
  • 3
    Hotové těsto rovnoměrně rozprostřete na dno vyložené formy. Poté dejte formu do trouby a pečte 18–20 minut při 170–180 °C.
  • 4
    Mezitím si připravte tvarohovou vrstvu: Vezměte si menší mísu, dejte do ní 3 žloutky a 50 g třtinového cukru a tuto směs šlehejte ručním šlehačem na vysoký výkon 2–3 minuty, dokud nevznikne pěna. Do pěny následně přidejte 50 g rozpuštěného másla, tvaroh, pudink a špetku soli a promíchejte. Poté si připravte vyšší mixovací nádobu, dejte do ní 5 bílků a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem je vyšlehejte do téměř tuhého sněhu (potrvá to cca 2 minuty). Následně k bílkům přidejte zbylých 50 g třtinového cukru a šlehejte dále, dokud nevznikne pevný, tuhý sníh. Hotový sníh opatrně a po několika dávkách vmíchejte do tvarohové směsi.
  • 5
    Až se dopeče korpus, vyndejte ho z trouby a nalijte na něj připravenou tvarohovou směs. Poté snižte teplotu v troubě na 160–170 °C a pečte dalších 45–55 minut.
  • 6
    Upečený cheesecake vyndejte z trouby a nechte 1–2 hodiny chladnout ve formě při pokojové teplotě. Jakmile cheesecake zcela vychladne, nakrájejte ho na 12 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Learn to eat without guilt. Recipes that are varied and nutritionally balanced. Jíme zdravě will show you original tips for quick and healthy cooking. The author of the photograph is Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA TVAROHOVOU VRSTVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE