Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1,2 l kuřecího vývaru
- 10 tygřích krevet (oloupaných, s ponechanými ocásky)
- 3 čerstvé stonky citronové trávy, naklepané a nakrájené na kusy
- 6 listů kafírové limetky, natrhaných
- 4 plátky galangalu
- 2 lžíce rybí omáčky (nebo dle chuti)
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1 lžíce thajské chilli pasty (Nam Prik Pao)
- 200 g slámových hub enoki (nebo žampionů)
- 100 g cherry rajčat, rozpůlených
- Volitelně: čerstvý koriandr na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Přiveďte kuřecí vývar k varu. Přidejte citronovou trávu, galangal a limetkové listy. Nechte mírně vařit 5–7 minut.
- 2Přidejte houby a cherry rajčata. Vařte 3–4 minuty.
- 3Vmíchejte chilli pastu a rybí omáčku. Nakonec přidejte krevety – vaří se jen 2–3 minuty.
- 4Dokončete limetkovou šťávou. Ochutnejte a dolaďte rovnováhu mezi slanou, kyselou a pálivou chutí.
- 5Naberte polévku do misek, ozdobte koriandrem (pokud používáte). Podávejte s dušenou jasmínovou rýží podle chuti.
Tip
Pokud máte k dispozici krevety s hlavami, nejprve povařte hlavy ve vývaru pro extra umami chuť. Před podáváním sceďte.
