Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 10 tygřích krevet (oloupaných, s ponechanými ocásky)
  • 3 čerstvé stonky citronové trávy, naklepané a nakrájené na kusy
  • 6 listů kafírové limetky, natrhaných
  • 4 plátky galangalu
  • 2 lžíce rybí omáčky (nebo dle chuti)
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžíce thajské chilli pasty (Nam Prik Pao)
  • 200 g slámových hub enoki (nebo žampionů)
  • 100 g cherry rajčat, rozpůlených
  • Volitelně: čerstvý koriandr na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Přiveďte kuřecí vývar k varu. Přidejte citronovou trávu, galangal a limetkové listy. Nechte mírně vařit 5–7 minut.
  • 2
    Přidejte houby a cherry rajčata. Vařte 3–4 minuty.
  • 3
    Vmíchejte chilli pastu a rybí omáčku. Nakonec přidejte krevety – vaří se jen 2–3 minuty.
  • 4
    Dokončete limetkovou šťávou. Ochutnejte a dolaďte rovnováhu mezi slanou, kyselou a pálivou chutí.
  • 5
    Naberte polévku do misek, ozdobte koriandrem (pokud používáte). Podávejte s dušenou jasmínovou rýží podle chuti.
Tip
Pokud máte k dispozici krevety s hlavami, nejprve povařte hlavy ve vývaru pro extra umami chuť. Před podáváním sceďte.
Rohlík vaří

SUROVINY