Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Marinování masa: V míse smíchejte kuřecí a skopové maso se všemi surovinami na marinádu. Nechte odležet alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  • 2
    Předvaření rýže: Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se solí, kardamomem, hřebíčky, bobkovými listy a skořicí. Přidejte propláchnutou a namočenou rýži a vařte ji do stavu cca 70 % hotovosti (rýže by měla být na skus pevná). Poté sceďte.
  • 3
    Vrstvení: Do hrnce se silným dnem (nebo litinového pekáče) postupně vrstvěte: Na dno dejte marinované syrové maso, na maso nasypte smaženou cibuli, a navrch položte předvařenou rýži.
  • 4
    Povrch rýže pokapejte rozpuštěným ghí a šafránovým mlékem.
  • 5
    Hrnec pevně přikryjte alobalem a poklicí. Vařte na velmi nízkém plameni přibližně 40 minut („dum“ styl - pomalé vaření v páře). Poté nechte 10 minut odpočinout bez odkrývání.
  • 6
    Před podáváním biryani jemně načechrejte vidličkou, ale nemíchejte vrstvy! Podávejte s raitou, okurkovým salátem nebo vařenými vejci.
Tip
Nemíchejte během vaření! Správné biryani spočívá v pečlivém vrstvení, páře a jemném aroma, ne v míchání.
Rohlík vaří