Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

MASO

  • 1 kg srnčí plece, srnčích kostek na guláš nebo medailonků
  • 300 g menších hříbků
  • 160 g oloupané mrkve
  • 100 g oloupané cibule
  • 50 g oloupaného celeru
  • 50 g oloupané petržele
  • 50 g másla
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce octa
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • nastrouhaná kůra z citronu
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA MASO

  • 1Pokud vaříme z plece, maso očistíme, jinak není maso potřeba upravovat. Nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, případně použijeme již nakrájenou směs na guláš, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Cibuli nakrájíme nahrubo. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Houby očistíme a nakrájíme podélně na čtvrtiny.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozpustíme 1 lžíci sádla a 30 g másla, přidáme zeleninu a orestujeme ji dozlatova. Přidáme koření, bylinky a cibuli a orestujeme dozlatova.
  • 3Přidáme maso a opět orestujeme dozlatova. Maso nejprve pustí vodu, kterou musíme z kastrolu zcela odvařit, až na dně kastrolu zbude opět jen tuk. Stáhneme oheň pod polovinu. Teprve poté můžeme maso orestovat za častého míchání do zlaté barvy ze všech stran.
  • 4Přilijeme víno, přivedeme k varu, stáhneme oheň na polovinu a veškeré víno odvaříme pryč. Poté přilijeme ocet, zamícháme a necháme ho vyvařit. Přilijeme vývar, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme oheň pod třetinu a dusíme 1 hodinu nebo dokud není maso měkké. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou na teplé místo.
  • 5V kastrolu na vyšším ohni rozpustíme zbytek sádla, přidáme houby a orestujeme je dozlatova. Osolíme a opepříme. Přes jemné síto na ně přecedíme šťávu, přidáme maso a přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a vmícháme zbylé vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Dle potřeby dosolíme.
Tip
Z citronu strouhejte jen žlutou část, bílá je hořká. Místo hříbků můžete použít jiné menší lesní houby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

MASO

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM