Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for rabbit

  • 250 oloupané cibule
  • 12 stroužků česneku
  • 120 g špeku
  • sůl
  • 120 g hladké mouky
  • mletý pepř
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 600 g vepřového bůčku
  • 1 lžička kmínu
  • 4 králičí stehna

Ingredients for garlic confit

  • 1 palice česneku
  • 100 g sádla
  • 1 snítka tymiánu

Instructions for rabbit

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme. Dva stroužky česneku rozřízneme, každý na 6 kousků. Čtyři stroužky prolisujeme a zbylé nakrájíme najemno. Část špeku nakrájíme na špalíčky 0,6×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Zbytek špeku nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3
    V mase úzkým nožem prořízneme otvory a vsuneme do nich nakrájený česnek a ztuhlé špalíčky špeku. Maso důkladně osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem ze všech stran a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku z masa sklepneme prsty.
  • 4
    Bůček nakrájíme na plátky silné 0,5–1 cm. Osolíme je, opepříme a z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem.
  • 5
    V kastrolu na vyšším ohni vyškvaříme kostičky špeku. Přidáme cibuli a kmín a 2 minuty za častého míchání restujeme.
  • 6
    Přidáme králíka a bůček a všechny porce opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme zbylý nakrájený česnek a přilijeme polovinu vývaru. Plátky bůčku položíme na králíka, aby se vypekl.
  • 7
    Kastrol dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme 45–55 minut doměkka. Každých 10 minut poléváme maso výpekem a podléváme vývarem tak, aby vždy bylo do tří čtvrtin potopené. Kastrol vyndáme z trouby a položíme na sporák na střední oheň. Šťávu svaříme o třetinu. Dle potřeby dochutíme solí.
  • 8
    Podáváme s konfitovaným česnekem a nastavovanou kaší.

Instructions for garlic confit

  • 1
    Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme je ze slupky. Dáme je do rendlíku se studeným sádlem spolu s tymiánem. Vše postupně zahřejeme na 90 °C.
  • 2
    Stáhneme oheň na minimum a při této teplotě udržujeme 15 minut. Česnek ve slupce změkne a zesládne. V sádle ho poté necháme i vychladnout. Stačí ho již jen kdykoliv prohřát v pánvi.
Tip
Při pečení se snažte, aby byl bůček položený na králíkovi. Pokud byl vývar slaný, omáčku už není nutné příliš solit. Měla by spíše vyniknout jemná česneková chuť.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for rabbit

Ingredients for garlic confit