Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 zaječí stehna
  • 200 g lišek
  • 200 g oloupané cibule
  • 150 g špeku
  • 30 g másla
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 3 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. Špek nakrájíme na špalíčky 5×1 cm a dáme je na 20 minut do mrazáku.
  • 2Zaječí stehna očistíme, stáhneme z nich blanku a úzkým nožem do nich prořízneme na několika místech otvory, do kterých vsuneme špalíčky špeku. Stehna důkladně osolíme a opepříme ze všech stran. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a králičí stehna na něm opečeme z obou stran do tmavě zlaté barvy. Stehna vyndáme a dáme stranou na teplé místo.
  • 3Do kastrolu přidáme cibuli a orestujeme ji za častého míchání dohněda. Během restování případně stáhneme oheň na třetinu, abychom ji nespálili. Přidáme bobkový list, černý pepř a nové koření. Promícháme a přidáme protlak, který za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přilijeme vývar a promícháme.
  • 4Vrátíme zpět maso, přivedeme k varu, oheň stáhneme na minimum a přiklopíme pokličkou. Dusíme za občasného míchání doměkka, minimálně však 1 hodinu. Měkké maso vyndáme z omáčky a ponecháme na teplém místě. Zvýšíme oheň a omáčku svaříme o třetinu.
  • 5Očistíme lišky. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 20 g másla a lišky restujeme za častého míchání 3 minuty. Přidáme špetku soli a čerstvě mletého pepře.
  • 6Šťávu ze zajíce přecedíme přes jemné síto do kastrolu na lišky, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a 2 minuty vaříme. Kastrol stáhneme z ohně a vmícháme zbytek vychlazeného másla. Dle potřeby osolíme a zaječí stehna vrátíme do hotové omáčky prohřát.
Tip
Podávejte například s přílohou, která se jmenuje hluchec, recept najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy. Tyto dva pokrmy spolu chutnají výborně.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM