Suroviny na hranolky

  • 300 g filetů z kapra
  • 80 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic sádla
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička solamylu
  • špetka drceného kmínu
  • pepř
  • sůl

Suroviny na majonézu

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • pepř
  • sůl

Ještě potřebujete

  • kuchyňské papíry

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Postup na hranolky

  • 1
    Filety očistíme a příčně nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Každý hranolek v polovině podélně nařízneme do poloviny jeho tloušťky. Delší hranolky ještě příčně nařízneme na kůži, aby se při smažení nekroutily. Dáme do mísy.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy k rybě. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, papriku, zázvor a kmín, promícháme a na 10 minut dáme do lednice. Poté poprášíme solamylem, promícháme a jednotlivé hranolky obalíme v hladké mouce.
  • 3
    V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme 4 minuty dozlatova. Ihned po usmažení je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 4
    Podáváme s citronovou majonézou.

Postup na majonézu

  • 1
    Všechny suroviny na majonézu promícháme a dáme na 20 minut do lednice.

TIP

Kapří hranolky se dají jíst samotné. Ale s čerstvým chlebem nebo s bramborovou kaší chutnají výtečně.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na hranolky

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na majonézu

 
 
 
 
 

Ještě potřebujete

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM