Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 DÁVKA

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 kávová lžička nastrouhané citronové kůry

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

TIP NA PŘÍLOHU

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 2Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a dáme alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.
  • 3Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát silný 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut.
Tip
Každá trouba peče jinak, proto linecké těsto hlídejte. Upečené má být dobleda, to znamená, že musí jen lehce zezlátnout. Z těsta můžete vykrajovat například kolečka, z poloviny plná, z poloviny s vykrojeným středem. Kolečka poté slepujte k sobě marmeládou, tradiční je rybízová. Na slepování je vhodná pikantnější marmeláda, protože těsto samotné je sladké. Hotové pečivo můžete zaprášit moučkovým cukrem. Na přípravu budete potřebovat vykrajovátka různých tvarů, pečicí papír a potravinářskou folii.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

TIP NA PŘÍLOHU