Baba ganous

4 PORCE

SUROVINY

  • 2 lilky po 450 g
  • 2 lžičky pasty tahini
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Lilky položíme na plech do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Poté je podélně rozřízneme, lžící pečlivě vyškrábneme dužninu a necháme ji vychladnout. Nakrájíme ji najemno a vložíme do mísy.
  • 3
    Přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme.

TIP

Místo pasty tahini můžete do pokrmu vmíchat 2 lžičky majonézy. Získáte tak další chuťově zajímavý pokrm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

2 lilky po 450 g
Lilek 1ks
cca 250 g
Cena dle dodané hmotnosti
Více info
cca
 19.98 Kč
79,90 Kč/kg
2 lžičky pasty tahini
1 lžíce citronové šťávy
 
1 prolisovaný stroužek česneku
 
1 lžíce olivového oleje
 
½ lžičky soli
 
1 kávová lžička čerstvě mletého pepře