Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • plátky řasy nori
  • vychlazená uvařená rýže na sushi
  • světlé sezamové semínko
  • černé sezamové semínko
  • sriracha
  • okurka hadovka
  • salát Lollo biondo
  • kůže z lososa
  • majonéza na potření rolky

TIP NA PŘÍLOHU

  • Sójová omáčka
  • Wasabi pasta
  • Zázvor

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • bambusovou podložku na sushi

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Kůži z lososa důkladně oškrábeme a opečeme ji nasucho na pánvi z obou stran dokřupava. Osušíme ji na kuchyňském papíře a nakrájíme na nudličky.
  • 2Nori řasu přepůlíme a položíme na rohožku obalenou potravinářskou fólií lesklou stranou dolů.
  • 3Navlhčenými prsty na ni rozložíme po celé ploše 110 g uvařené rýže a posypeme ji sezamovým semínkem.
  • 4Takto připravenou řasu otočíme rýží dolů na rohožku.
  • 5Na vzdálenější třetinu řasy naneseme majonézu a omáčku Sriracha.
  • 6Na ni položíme okurku nakrájenou na nudličky a list salátu.
  • 7Přidáme opečenou kůži z lososa.
  • 8Pomocí rohožky začneme rolovat.
  • 9Rolku zatočíme, zformujeme a zlehka utáhneme.
  • 10Uramaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

TIP NA PŘÍLOHU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE