Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 16 g uvařené vychlazené rýže na sushi
- 20 g tuňáka
- wasabi pasta
- sójová omáčka
- nakládaný zázvor
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PŘÍPRAVU TUŇÁKA
- 1Z filetu seřízneme menší špičatou část masa.
- 2Větší, kulatou část naporcujeme na menší kvádry na šířku 4 prstů.
- 3Kvádry překrojíme podélně na 3 menší části.
- 4Z menších částí krájíme přes vlákno jednotlivé porce.
POSTUP NA SUSHI
- 1Do dlaně pravé ruky položíme porci rýže. Ukazováčkem nabereme wasabi pastu a potřeme jí plátek ryby. Na rybu přiložíme rýži a rybu podél ní zformujeme.
- 2Jednotlivé kousky nigiri sushi namáčíme do sójové omáčky ochucené wasabi pastou a zajídáme nakládaným zázvorem.
Tip
Nakládaný zázvor příjemně neutralizuje chuť a podporuje trávení.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef