Bidfood
Nature's Meadow Jehněčí kýta bez kosti
cca 1,26 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jehněčí kýta patří k největším částem jehněčího – spolu se zadním kolenem tvoří 30% podíl celkové hmotnosti. Jehněčí maso pochází z mladých ovcí poražených ve stáří od 5 do 12 měsíců.
Exkluzivně nabízíme čerstvé jehněčí maso z Irska pod značkou Nature's Meadow. Jehňata jsou chována venku a odstavena od mateřského mléka ve věku asi 10 týdnů. Příznivé klimatické podmínky Irska s častými srážkami a rozlehlými loukami zaručují kvalitní přirozenou potravu po celý rok. Jehňata nejsou ustájená a živí se pouze trávou na pastvinách. Takové podmínky pozitivně ovlivňují kvalitu masa, jeho barvu i chemické složení.
Použití
Jehněčí maso se stává čím dál víc oblíbené pro svoji typickou chuť. Vyzkoušejte tento recept:
Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé stroužky česneku od sebe oddělte, ale neloupejte je. Přidejte je k jehněčí kýtě, vložte do rozehřáté trouby a pečte hodinu za občasného podlévání vypečenou šťávou. Troubu vypněte, pekáč přikryjte alobalem a nechte odpočinout v chladnoucí troubě po dobu 10 minut. Jehněčí kýtu rozdělte na jednotlivé porce a podávejte s upečenými stroužky česneku, vypečenou šťávou a vařenými novými bramborami.
Skladování
Skladujte při 0–4 ºC maximálně 5 dnů, při 0–2 °C viz datum spotřeby. Po otevření zpracujte do 48 hodin.
Výrobce
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
278 01 Kralupy nad Vltavou
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Jehněčí kýta |